Hur behandlar man gräset med stroller combi på ett effektivt sätt?

Det är få som tycker att ogräs är attraktivt och om det fanns ett sätt att för evigt säga hejdå till den här typen av växter så är det många som skulle ta chansen. Man kan använda sig av stroller combi för att både gödsla och döda ogräs och det här kan fungera väldigt bra.

järnsulfat

Innan du lägger på ett lager med stroller combi så kan du grunda med järnvitriol. Järnvitriolen är samma sak som järnsulfat och den är bra för att döda mossan. Samtidigt så kan gräset bli finare av den här typen av behandling och järnsulfat mot sniglar kan också vara välkommet i vissa trädgårdar.

Gödsla gräset vid rätt tillfälle på året

Men när ska man egentligen lägga ut ett lager med stroller combi på gräset? Till att börja med så kan det vara klokt att ta hand om detta på våren men betänk att medlet behöver åtminstone 15 grader för att fungera.

Håll ett öga på väderrapporten och då du ser att det blir dags för varmare dagar, många dagar i sträck, så kan det vara läge att ta tag i saken. Börja som sagt med järnsulfat och vatten. Det är bra om gräset är fuktigt när man genomför gödsel och antiogräs-behandling.

Om du vill ta hand om denna procedur mitt i sommaren så ska du tänka på att göra det mot eftermiddagen hellre än tidigt på morgonen. Under hösten så ska man sköta gödslingen mot kvällen istället för morgon eller mitt på dagen.

Bränn inte gräset med din stroller combi

Tänk på att ett torrt gräs kan “brännas” av en stroller combi-behandling. Om du kan ta hand om gödslingen en regnig men varm dag så är det perfekt då kommer den nämligen att ge riktigt fin effekt.

Kommer det här att ge det perfekta gräset i trädgården?

Den som tror att en behandling med en bra produkt är allt som behövs för att få en fin gräsmatta är inte insatt i allt det arbete som en hälsosam gräsmatta kräver. Visst är det så att bra produkter som järnvitriol och ogräsmedel är viktiga att använda sig av men man måste se helhetsbilden och ha en bra plan för att lyckas.

Om man följer en viss plan så kan man till sist få en gräsmatta som faktiskt känns perfekt. Det här kan ta några säsonger för mossan är envis och så även ogräset. Men om du sakta men säkert får upp näringshalten i jorden och samtidigt ser till att bekämpa ogräset så kan du tids nog se att det finns mer gräs än mossa på mattan.

Järnvitriol och järnsulfat är samma sak men det finns en rad olika bekämpningsmedel och produkter som kan innehålla lite olika ämnen. Med stroller combi så får du fördelen av flera olika effekter. Gräset får gödsling, ogräset dör och samtidigt så får man även viss effekt mot mossan. Det här är en bra produkt som man kan ha stor nytta av och som kan vara en viktig del av arbetet för det perfekta gräset.

Det perfekta gräset behöver, i kort version:
Järnsulfat när mossa visar sig, annars vår och höst, det ger näring till gräset.
Vartannat år behöver gräsmattan kalkas för att hålla rätt pH (6-7).
Gräsmattan behöver gödas. Oftare än man tror, minst 2 ggr per år.
Vid behov, hos många är det varje år, behöver gräsmattan jämnas till på våren med 5-10 mm grus eller jord, toppdressas.
Gräsmattan behöver klippas ofta. En robotgräsklippare är en bra lösning.